Cranio

Vocht en ritme
De aanraking van Cranio-sacraal therapie (Cranio) is zó zacht, zo vederlicht dat het bijna lijkt alsof je niet wordt aangeraakt. Er wordt contact gemaakt met het vocht wat in haar eigen ritmes tussen schedel (Cranium) en heiligbeen (Sacrum) door je ruggenmerg stroomt. Dit Cranio-sacraalsysteem is één van de eerste systemen die na de conceptie en celdeling tot ontwikkeling komt in ons lijf. Dit systeem kent alle informatie (dus potentie) die we als individu tot onze beschikking hebben!
Een verstoring kan van invloed zijn op je lichaam en geest. Met de aanraking van het Cranio-sacraalsysteem wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd, zodat het lichaam weer beter kan gaan doen waar het voor bedoeld is. Het lichaam wordt uitgenodigd de potentiële ruimte weer in te nemen! Tijdens een sessie kun je een diepe staat van ontspanning gaan voelen.  Deze ontspanning werkt vaak langer door, ook in het dagelijks leven. Door de behandeling komt de energie in beweging, kan de spanning ontladen en daarna afgevoerd worden. Dit schept ruimte!

Fascia
Binnen Cranio werken we met de fascia. Dit is een Latijns woord voor bindweefsel. De fascia zit om onze hersenen heen, om de spieren, botten, bloed, bloedvaten, zenuwen, organen. Werkelijk alles wat in ons lichaam te vinden is, wordt omgeven door fascia. Fascia is een soort netwerk tussen alle onderdeeltjes van ons lichaam. Dit netwerk verbindt en communiceert onderling. Als je spanning hebt ergens in je lijf, kan dit een ander deel in je lichaam beïnvloeden. Fascia is een plakkerige substantie en als er een verstoring is binnen het netwerk, dan verdicht het. Dan krijg je pijn, voelt het daar stram en stijf. Met behulp van Cranio kan er weer beweging in de fascia komen, waardoor blokkades en verstoringen meer ruimte krijgen of kunnen oplossen.

Wanneer
Als je meer rust in je hoofd en je (te drukke) leven wenst, is het raadzaam om enkele Cranio sessies af te spreken. Een behandeling is ondersteunend bij het reduceren van stress of spanning in hersenen, gezicht, kaken, ogen, mond, oren, nek, schouders, armen, borst (adem!) buik, bekkengebied, benen en voeten. De technieken zijn heel ontspannend, rustgevend en helend. Je voelt echt je spieren zachter worden, de spanning loslaten, het (vele) denken wordt minder en je wordt rustiger in hoofd en lijf. Het lichaam wordt de ruimte teruggeven zoals het oorspronkelijk bedoeld is!
Cranio kan ook meer groei in bewustzijn geven. Bewustwording in wie je werkelijk bent. Veilig in je lichaam landen als je hoog gevoelig (HSP) bent.

Kom je specifiek voor Cranio, dan volstaat een afspraak van een uur. Een Cranio behandeling kan over de kleding heen gegeven worden.