Rebalancing

Rebalancing is een dynamische vorm van lichaamswerk waarbij het lichaam wordt uitgenodigd zich te herstellen in de natuurlijke balans. We zijn eraan gewend geraakt om met ons hoofd van alles te bedenken en te willen weten. Vaak zijn we verleerd om te kunnen voelen wie we zijn en wat we willen. Rebalancing laat je bewust worden van je lichaam, je gevoelens, je gedachten en brengt je meer in contact met jezelf. Rebalancing helpt jou onderzoeken wat je in de weg staat om tot ontspanning, ruimte en een gevoel van vrijheid te komen.
 
Massage? Aanraken?
Rebalancing is geen gewone massage. De essentie van Rebalancing is aanraken en zo ‘geraakt’ te worden. De buitenkant (het lichaam) aanraken, kan een ingang zijn om meer te kunnen gaan voelen wat er aan de binnenkant allemaal is. Het voelen brengt je in contact met wie je werkelijk bent. Een Rebalancer raakt het lichaam met behulp van diverse technieken aan. Door adem, meditatie en zelfonderzoek te doen wordt het lichaam op een liefdevolle respectvolle manier, uitgenodigd zich te laten horen. Aanraken is een levensbehoefte net zoals eten en drinken. Het huidcontact stimuleert in ons de aanmaak van het ‘geluk hormoon’ serotonine.

Vanaf onze geboorte staan we onder druk van omgeving en maatschappij. Als je je boos, angstig of verdrietig voelt is het in de maatschappij niet altijd gewenst om je emoties te laten zien. Je gaat je gevoelens beheersen, inhouden en opkroppen. Vaak zetten we een masker op en bedekken we zo hoe wij ons werkelijk voelen. Steeds wanneer een emotie ingehouden wordt, vindt er een strijd in ons binnenste plaats. Kun je jezelf zijn en reageren zoals je je voelt, of wint je zelfbeheersing? Als je je inhoudt en dus beheerst, kan je lichaam daarop reageren door bijvoorbeeld enkele spieren aan te spannen. Deze spier aanspanning gebeurt voor veel mensen onbewust en is vaak een proces van jaren. Het kost ons enorm veel energie om onze gevoelens te beheersen. Dit heeft dan vaak invloed op onze natuurlijke gevoelens van vrijheid, onbevangenheid, spontaniteit en levendigheid.
Het lichaam raakt daardoor in onbalans.

Spanning in de spieren wordt vaak bewust voelbaar als er psychische en/of lichamelijke klachten ontstaan. Vermoeidheid, stress, slapeloosheid, hoofdpijn, rugklachten, RSI, schouder- en nekklachten zijn daar herkenbare voorbeelden van.
Negeer je de signalen van je lijf door nog harder te gaan werken? Door jezelf flink te houden? Je klachten weg te praten, te vluchten in medicatie, overmatig drinken, eten of roken?


Rebalancing is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in wie hij/ zij werkelijk is. Het gaat om persoonlijke groei, bewustwording en ontspanning. Ons lichaam bezit een groot vermogen tot genieten en ontspannen. Rebalancing brengt je daar (weer!) mee in contact. Het verzacht de spierspanning en de fysieke en geestelijke pijn. De oorzaken van de klachten worden op liefdevolle wijze aangepakt, waardoor je meer ontspant en meer ruimte in je lijf zult ervaren. Soms is een aandoening niet te genezen, doch helpt het enorm als je kunt aanvaarden wat er is en daarmee om te leren gaan. De Rebalancing aanraking is een prachtige manier om contact te maken met jezelf… Een Rebalancing traject kan meer groei in bewustzijn brengen. Bewustwording in wie jij werkelijk Bent! De technieken (en ik als behandelaar!) kunnen zeer ondersteunend zijn om als hoog gevoelig persoon (HSP), veilig in je fysieke lichaam te landen.

Kom je specifiek voor Rebalancing, dan is het fijn als je een sessie van anderhalf uur kunt boeken. Is korter voor jou meer kloppend, kies dan voor één uur. Ook een uur is ondersteunend voor je lijf!