Cliëntervaringen

Lorette:
Ik heb drie borstweefsel behandelingen gehad en hoewel deze afzonderlijk elk anders waren, heb ik me bij elke behandeling vrij, open en heel ontspannen gevoeld. Dit heeft voornamelijk te maken met hoe respectvol en zorgvuldig je met mij omgaat, waardoor ik me veilig en vertrouwd bij je voel. Je hebt een zachte, aandachtvolle aanraking en mede daardoor heb ik kunnen opmerken wat er in mijn lijf te voelen was. Dank je wel voor deze prettige en bijzondere ervaring!

 R., combineert moederschap met werk, sport, vriendinnen:

Ik kwam bij Anja terecht omdat ik er last van had dat ik in mijn nieuwe baan een teruggetrokken en onzekere houding aannam, wat ik niet van mezelf kende. Dit belemmerde mij om de functie naar wens uit te voeren. Door de combinatie van gesprekken en 'ervaren door aanrakingen' ben ik me bewuster geworden van wat ik voel bij bepaalde situaties en hoe mijn lichaam hierop reageert. Zo werd ik voordat ik aan Rebalancing begon  dagelijks wakker met hoofdpijn. Nu we tijdens de laatste sessie terugkeken op de afgelopen periode, besefte ik tot mijn verbazing dat ik nooit meer hoofdpijn heb!
Doordat ik me bewust ben geworden van wat ik belangrijk vind in het leven, waar ik positieve energie van krijg, rust en ontspanning in vind, heb ik bewust keuzes kunnen maken om mijn balans weer terug te krijgen. Door de sessies ben ik gaan voelen wat ik zelf écht graag wilde. Ik heb daarom besloten te stoppen met die baan. De rustige, begripvolle houding van Anja heeft ertoe geleid dat ik me open kon stellen voor mijn gevoel waardoor ik kon ontdekken wat me raakt en op watvoor manier.
Rebalancing heeft in mijn leven geleid tot ontspanning, rust en positieve energie en dat had ik zeker niet willen missen!

Dieneke en Dirk, 65 plus:

We hebben heerlijk (door)geslapen na de behandeling van vorige week! We voelen dat het nog doorwerkt en voor mijzelf valt het op dat ik meer zin heb om de dag te beginnen!
Dirk zei zonet nog dat hij wat meer ontspannen is…ikzelf ben (nog steeds) opgewekter dan vóór de behandeling en lijk wat minder behoefte te hebben om (te) lang te slapen.

Inge, ondernemer meldde op haar Facebookpagina:
Gisteren bij Anja van Bree geweest.
Wist totaal niet wat ik kon verwachten, maar het was een fijne ervaring.
Ze masseert stevig op een bijzondere manier, en vertelde duidelijk wat ik kon verwachten.
Wat de fysio niet kon bereiken, voelt nu na 1 dag al beter. Natuurlijk even afwachten maar het geeft nu al een veel losser en prettiger gevoel in schouders en rug. En vannacht beter geslapen. Dus ik happy, ik ga vast een vervolgafspraak maken.

Roos:
Nu, meteen na de behandeling voel ik totale ontspanning. Het open gaan en weggaan van de pijn heb ik kunnen voelen en vind ik heel bijzonder! Als ik twijfel of ik er al ben met mijn ademhaling, hoor ik je niks zeggen. Als ik zeker weet dat ik er wél ben dan hoor ik het jou ook bevestigen. De samenwerking met jou, de bevestiging dat ik het goed doe, dat ik het goed voel, doen me goed!
Ik voel nu ook totaal geen rugpijn. En dat is héél bijzonder, want ik heb bijna altijd rugpijn. Dit wat jij doet helpt mij echt goed. Ik vind het elke keer zeer opvallend dat mijn hoofd tijdens en na de sessie zo licht is. Ik ben absoluut blij, dat ik doorverwezen ben naar jou.

Albert:
Ik voel me tijdens en na de behandelingen in ieder geval rustiger. Als ik bij je vandaan kom, valt het me steeds op dat ik plusminus vier uur lekker ontspannen slaap. En één keer zelfs zeven uur. Dat is een verademing! De volgende dag zijn daar weer alle problemen en daardoor komt de spanning ook weer. Het effect duurt mij nu nog te kort en dat vind ik jammer. Het maakt me wel heel blij dat ik me überhaupt wél weer echt ontspannen kan voelen en dat mijn lichaam dan minder pijn doet.

Karima:
Bij jou voel ik iets bijzonders. Ik kan het niet goed zeggen of schrijven. Het is alleen te voelen. Door je behandelingen ben ik weer op het leven geroepen. Natuurlijk heb ik nog een lange weg om te genezen maar na zoveel maanden gevoelloosheid, voel ik nu meer het leven. Ik voel verlichting in mijn pijn. Ondanks de pijn voel ik veel meer ruimte, ik voel me ook heel veel beter. Ik voel zoveel rust en ontspanning na een sessie: verbazing! Vergeleken met toen ik voor het eerst bij je was voel ik me veel rustiger.  

Vrouw, 40 jaar:
Luisteren naar je lijf, dat is precies wat ik heb geleerd bij Anja. Ik vond het fijn om in een veilige omgeving echt te kunnen voelen wat een aanraking kan oproepen aan reacties en hoe je lichaam en hoofd daarop reageert. Al een tijdje liep ik rond met verschillende spanningen in mijn lijf en specifieke klachten die maar niet weg leken te gaan. Dankzij de open, professionele en warme houding van Anja heb ik een groot deel van de lichamelijke blokkades kunnen loslaten. Mooi ook om te ontdekken dat je lijf een eigen geheugen heeft en dat spanningen en blokkades soms aanwezig zijn zonder dat er nog een emotionele reden voor is. Door het loslaten van de verschillende spanningen is meer ruimte ontstaan, ik heb geleerd waar mijn grenzen liggen en om deze ook aan te geven. Na elke sessie stapte ik ontspannen in de auto en was ik mij bewust van wie ik eigenlijk ben en hoe goed je je kan voelen als je ontspannen en in balans bent. Soms was dat maar voor een kwartier en soms een hele dag, maar terugdenkend aan dat gevoel weet ik dat ik zo mijn leven wil leven en ben ik aan de slag om dat ook te gaan bereiken.

Jolande:
Het is steeds weer anders. Na de tweede keer voelde ik me ontzettend ontspannen en heel ‘licht’ toen ik naar huis ging. Toen heb ik ook een paar dagen kunnen voelen dat mijn schouders lichter voelden en veel minder pijnlijk waren! Na de derde keer was dit helemaal niet zo: ik vond het eigenlijk een beetje tegenvallen dat mijn lichaam niet zo licht voelde als de keer daarvoor. De aanraking is steeds heel fijn, ik voel me er prettig bij. Je luistert ook naar mijn wensen en aanwijzingen hoe ik op dat moment mijn lichaam en de aanraking ervaar. Ik ben ook onder de indruk van de kleurenlicht behandelingen. Ik ervaar het geheel als heel prettig en bijzonder.

Teun:
Ik voel dat er dingen veranderd zijn sinds ik bij jou kom. Het is allemaal minder moeilijk geworden. Voorheen zat ik vast zonder uitweg, het was moeilijk nieuwe hoop te krijgen. Jaren heb ik het zelf gedaan maar achteraf kostte het mij veel energie. Nu gaat het me makkelijker af. Ik kan sneller ontspannen en zet me sneller ergens overheen. Ik heb wel degelijk het idee dat dit werkt.
Ik loop en sta rechter en corrigeer mezelf: ik trek mijn schouders en rug naar achter en recht. Ik heb iets gevonden wat me góed doet!  

Amir:
Dit voelt goed voor mijn lichaam, ik voel dat de spanning weggaat. Ik merk ook dat mijn lichaam anders is gaan reageren dan voorheen het geval was. Ik ben meer ontspannen. Ik kan ook meer verdragen, zoals bijvoorbeeld mijn kinderen om mij heen.

Corine:
Momenteel ervaar ik meer rust (balans) en het voelt alsof het voor dit moment voldoende is. Ik wil je bedanken voor jouw “touch”, die het proces van ontwikkelen nog meer in gang heeft gezet. En ik meld me weer als ik er behoefte aan heb! Je hebt mooi werk Anja!

Marijn, jonge moeder:
Wat een ervaring… Ik ben heel blij dat ik bij Rebalancing ben uitgekomen. Een jaar na een moeilijke bevalling was mijn denken door een psychiater 'geheeld', maar mijn lijf had mij blijkbaar ook nog een hoop te vertellen. In drie sessies was de cirkel al rond. Spanning werd losgelaten, er kwam ruimte in mijn gewrichten, en alles werd soepeler. Hele gedeeltes van mijn lichaam had ik blijkbaar afgesloten en kon ik nu weer voorzichtig gaan voelen. Tegelijkertijd ontstond er ruimte voor oude emoties en psychologische inzichten. Prachtig! Een aanrader voor iedereen.

Sulen:
Sinds ik hier bij u ben, ben ik mij bewuster van mijn lichaam geworden. Na een behandeling voel ik me ‘lichter’ en lijkt negatieve energie weg te vloeien. Ik voel me daarna altijd heel ontspannen. Dan is mijn hoofd ook niet zo aan het denken. Na een paar dagen komt het vele denken langzaam weer terug. Ik heb minder last van mijn rechter bil en heup, die deden eerst echt veel pijn. Mijn psychische gesteldheid is stukken beter. Ik heb soms terugval als het me te veel wordt en als ik moe ben of slecht gegeten heb. Ik denk er dan aan dat ik rust mag nemen en dat ik niet altijd door hoef te gaan. Nu ik meer ontspannen ben, kan ik ook weer meer genieten.  

Geraldine:
Je sessies ervaar ik als zeer prettig. Dat heeft vooral ook met jou te maken, hoe je bent in ons contact. Wat je doet is erg ontspannend en het werkt! Ik ben nu bij meerdere masseurs geweest en geen van hen is het gelukt mijn schouder zo lang pijnvrij te krijgen als jij. Er zijn trouwens in mijn hele lichaam minder lichamelijke klachten voelbaar! Verder heb ik gemerkt dat ik sneller aangeef als iets me dwars zit. Ik voel mijn grenzen beter.

Tessa:
Elke keer voel ik me zeer ontspannen na de behandeling. Voor mij is dit al opmerkelijk, ik ben iemand die altijd bezig is en altijd denkt. Ik voel me rustiger, kan dingen kwijt, je begrijpt me. Je brengt me op goede ideeën om mijn gezondheid te verbeteren.

Katinka,43 jaar:
Op aanraden van een vriendin kwam ik bij Anja terecht. Ik wilde eerst niet omdat het me allemaal te 'zweverig' leek. Ik bleef maar uitstellen maar aan de andere kant was ik wel nieuwsgierig. Ik kon me er geen voorstelling van maken hoe zij mij zou kunnen helpen. Nu ik enkele keren ben geweest kan ik zeggen dat ik blij ben dat ik ben gegaan! Ik ben veel rustiger, zit niet meer zo in mijn hoofd en heb minder hoofd- en nekpijn. Met het zweverig zijn valt het ook wel mee, ze is een nuchtere dame die weet waar ze het over heeft!

Fred:
Anja, ben nu ruim drie maanden bij jou in behandeling en wat heb ik al een vooruitgang geboekt! Iedere keer kom ik zelfverzekerder bij jou vandaan en "borrelt" de energie van binnen weer op bij mij! Ik word steeds vrolijker en krijg overal weer meer zin in. Kan nu vooral de zon weer zien schijnen en kijk positief uit naar de toekomst. Anja, ben blij dat de "klik" tussen ons snel ontstaan is en vind jou een echte energieke vakvrouw. Je weet goed waar je mee bezig bent en weet de "juiste snaar" te raken zoals dat heet. Ik ben nog niet helemaal de oude, maar zie met veel plezier uit naar de sessies die nog komen gaan! Ben er zeker van dat ik door jouw behandelingen weer helemaal "terug" kom en misschien nog wel beter zelfs!

Chie:
Al jaren liep ik rond met schouder en rugklachten. De klachten werden zo ernstig dat ik slecht sliep en veel pijn had. Ik wist niet wat ontspannen was en heb jarenlang onder hoge druk en stress gefunctioneerd totdat ik niet meer kon. De behandelingen van Anja hebben mij geleerd hoe ik mentaal en lichamelijk kan ontspannen. De pijn die ik altijd genegeerd had werd nu aangeraakt. Door te focussen op die pijn en er naartoe te ademen in combinatie met de aanraking van Anja heb ik geleerd aandacht te geven aan de pijn. Hierdoor stroomde de pijn geleidelijk weg en kwam er ontspanning. Na een aantal behandelingen is er meer ruimte gecreëerd in mijn bekken waardoor ik ook minder pijn heb in mijn rug en hamstrings. De behandelingen van Anja zijn een zeer waardevolle aanvulling op mijn oefeningen om mijn lichaam weer sterker te maken. Ik kan nu weer dingen doen waarvan ik dacht dat ik ze nooit meer zou kunnen doen.

Robbert, 57 jaar:
De rebalancing en kleurenlichtbehandelingen van Anja hebben mij uit een diep dal in mijn leven geholpen. Drie maanden geleden kwam ik op aanraden van mijn (uitstekende) fysiotherapeut met een vrachtwagen vol vage klachten bij Anja terecht. Mijn lichaam was duidelijk in onbalans t.g.v. beheersing, inhouding, stress, frustraties, tegenslagen, machteloosheid en verdriet.
Als gevolg van de veiligheid en geborgenheid die je door de liefdevolle behandeling van Anja beleeft word je je bewust van je aller diepste gevoelens en kom je in contact met jezelf. De emoties die in je loskomen kunnen soms zeer heftig zijn (zakdoek meenemen!), maar werkten voor mij enorm bevrijdend. Ineens begrijp je waarom dingen pijn doen, gebeurtenissen verdriet veroorzaken en hoe je er mee om kan gaan. Anja weet een sfeer van vertrouwen te realiseren waarin je de diepste gevoelens boven water krijgt. Ik ga nog steeds voor behandelingen naar Anja toe en kijk er altijd weer naar uit. Het gaat inmiddels goed, mijn lichamelijke klachten nemen duidelijk af, ik word weer sterker en slaap ‘s nachts weer en zonder angstdromen.
Ik zou iedereen willen aanraden: luisteren naar je lijf, het maakt je leven zoveel rijker!

Ria, 60 jaar:
De behandeling vond ik heel fijn om te ontvangen, omdat het zo zacht is en jij heel goed begeleidt. Wat ik bedoel is dat je signalen voelt, dat je luistert. Er gebeurt niets wat je zelf niet wenst. De behandeling geeft een enorme ruimte in de huid en de lagen eronder. Alsof je al die tijd in een te krap vel hebt gewoond en nu de juiste maat hebt. Je voelt veel ruimte die diep ontspant. De ruimte op borst, schouders, nek en bovenarmen is enorm. Ook is er iets van zielenpijn weggegaan: de tranen die zomaar uit mijn ogen kwamen zonder dat ik huilde. Afwijzing die mijn ziel kon verlaten. De behandelingen die ik eerder heb gehad met Kleurenlicht en Rebalancing hebben enorm bijgedragen in het fysiek en geestelijk herstel na alle operaties. Deze Cranio behandeling gaat in mijn gevoel dieper op de meest liefdevolle manier.

Jet:
Anja heeft een bijzonder gave om mensen tot rust te brengen. Je voelt je bij haar gelijk thuis. Liefdevol en warm onderga je de behandeling Rebalancing! Natuurlijk is het per persoon verschillend wat je op dat moment meemaakt. Er kwam bij mij één en ander los, mooie en minder prettige dingen. Toen het voor mij niet prettig was, ving zij mij op haar warme wijze op! Ik voelde me na de behandeling op een bepaalde manier herboren. Wanneer ik het vaker zou ondergaan, zou mijn balans in evenwicht komen daar waar het wezen moet. Ik beveel iedereen zeker aan om bij haar het te ondergaan.

Emile:
Afgelopen vrijdag kwam ik bij je voor de volgende Rebalancing-sessie. De ervaringen tijdens deze sessie leven nu nog steeds in mij voort. Het zelfonderzoek en de aanrakingen hebben mij veel inzicht gegeven in wat er op dit moment in mijn lichaam en leven afspeelt. Naast jouw vertrouwenwekkende aanraking, zorgen ook je open, oordeel loze en liefdevolle aanwezigheid in de sessie, in mij voor een gevoel van thuiskomen, volledige ontspanning en ruimte om mijzelf te ontdekken. De combinatie van jouw meditatieve Rebalancing-lichaamswerk met Kleurenlichttherapie hebben mij deze sessie ook verrast. Letterlijk en figuurlijk was het voor mij een verademing om bij jou deze sessie te ondergaan. Wat mij betreft komt er zeker een vervolg.